Geschiedenis

Van hoefsmederij tot tweewielerspecialist

Wat bijna honderd jaar geleden begon als een smederij, waar ook de paarden werden beslagen, is vandaag de dag een fietsspecialist pur sang. Al generaties lang prijkt op het pand aan de Oude Haagweg nummer 275 de naam Van Son, en dat zal nog vele jaren kunnen voortduren als we de woorden van eigenaar Robert Kok mogen geloven. 
 


Nu enkele renovaties verder met o.a. een nieuwe afdeling met circa 90m2 showroom voor mountainbikes, racefietsen en andere sportieve rijwielen, maar ook een nieuwe up to date werkplaats kunnen we weer jaren vooruit!
 


De naam Van Son kwamen we al tegen in De Aankondiger van het jaar 1916: ‘Op vrijdag 14 dezer, des voormiddags 11.00 uur, wordt ten Raadhuize zitting gehouden tot het aanhoren van bezwaren tegen het verzoek van den Heer H. van Son alhier om vergunning tot het oprichten eener smederij langs de Haagweg op Geversoord (Oude Haagweg - Buitentuinen)’. Nadien nam zoon J.A. van Son de zaak over en droeg hij later het stokje over aan zijn zoons Leen en Jan terwijl gaandeweg de werkzaamheden aan de fiets begonnen toe te nemen. Hun zonen Jan en Gerard zijn de huidige eigenaren die met Robert Kok de laatste ‘know how’ op fietsengebied binnenhaalden. Robert is op zijn 15e jaar bij van Son begonnen en deed zijn ervaring elders in de branche op en als groot liefhebber van de fiets deelt hij graag zijn kennis met anderen. 
 


Er zijn grote plannen met de firma Van Son, In de showroom staan meer electrische fietsen, ATB's en Racefietsen dan ooit en inmiddels is men dealer van Merida. Van dat merk is inmiddels een behoorlijke partij in huis. Ook zijn er nu mountainbikes beschikbaar voor verhuur!